VIDEO: Podzimní vzdělávání a akce online
Videa a podcasty, Benefity

VIDEO: Podzimní vzdělávání a akce online

V Kentico si ceníme skvělých nápadů, vlastního názoru a odhodlání ozvat se. Jasně, děláme chyby, ale díky nim se učíme. Učení a rozvoj je vůbec u nás velké téma, kterému jsme přizpůsobili i benefity.

Balíček benefitů pro zvídavé

Obor, ve kterém se pohybujeme, se vyvíjí rychlostí blesku. Aby se z toho jednomu nezamotala hlava, musí mít prostor pro nasávání novinek a jejich zkoušení v praxi. Jak na to jdeme? 

V první řadě věnujeme 20 % pracovní doby inovacím – interně tomu říkáme Use Your Friday Well. Co to znamená? Pátky věnujeme sebevzdělávání – pouštíme se do vlastních projektů, objednáváme a čteme knížky z naší pořádně vybavené firemní knihovny, učíme se od ostatních v oboru. Někdy také doháníme resty, pravda. Ovšem žádné mítinky. Psst, musíme se soustředit! 

Bez angličtiny to v IT drhne. Naše lidi v tom ale nenecháme. Namísto externích učitelů, kteří jen přicházejí a odcházejí, máme v Kentico svou vlastní lektorku angličtiny. Tasnim zná firmu zevnitř, ví, co potřebujeme, a také v které kanceláři nás najde, když se chceme ulít.  

Pokud cítíme, že potřebujeme něco víc než jen samostudium, není problém přihlásit se na workshop nebo konferenci. Nepolevujeme ani dnes, v době koronavirové, kdy se většina akcí přesunula do kyberprostoru. 

Potkali jsme se s vámi na podzimních online akcích

Práce z domova a pošmourné počasí jsou jako stvořené pro online vzdělávací aktivity, kterých se nejen účastníme, ale také jich pěknou řádku pořádáme. A co jsme v podzimních měsících zvládli? 

Pro vývojáře

WUG Days 2020

Pokud vás zajímají novinky ze světa technologií Microsoft, možná jste narazili na tři naše developery na konferenci WUG Days 2020 od 21. 10. do 23. 10.  Prošvihli jste to? Nevadí. Máme pro vás záznamy z jejich přednášek. 👇  

Pro studenty

Praxe v Kentico

Vzhledem k epidemiologickým opatřením jsme nemohli otevřít na FI MU tradiční Kentico Academy. Rozhodli jsme se nenechat studenty ve štychu a nabídnout jim možnost praxe v Kentico formou stáže na 4–5 měsíců

Jak to všechno bude probíhat? Jestli už máte za sebou nějaký projekt, znáte alespoň jeden objektově orientovaný jazyk a webové technologie, přihlaste se na výběrové řízení. Pokud se domluvíme, nejprve vás nalodí zkušení kolegové z týmu přímo v brněnských kancelářích. Po 1–2 týdnech se už můžete připojit z domova a pracovat po jejich virtuálním boku na reálném produktu.  Nábor probíhá průběžně, takže pokud pro vás nastal ten správný čas, do toho

Den SPP FI MU

12. 11. se konal online Den s průmyslovými partnery na FI MU (SPP). Na virtuálním stánku Kentico se spousta posluchačů fakulty „potkala“ s naší garantkou studentských programů Bárou Jakubíkovou a recruiterem Matějem Bystřickým. Ti jim odpovídali na otázky ohledně volných pracovních pozic nebo třeba firemní kultury. Některé studenty to natolik zaujalo, že se k nám přidali k další spolupráci. 

Koho zajímalo technické psaní, zúčastnil se workshopu Technical Writing, který vedl Braňo Smik z týmu Customer Education. 

Někteří budoucí kolegové a kolegyně zase chtěli vědět, jaké technické znalosti a dovednosti jsou ceněné ve firmě a studentům/absolventům často chybí. Odpovědi na tyto otázky se dozvěděli v panelové diskuzi v Bloku 2, které se zúčastnil i Kamil Řezníček, náš Development Director.  Celou panelovku si můžete pustit zde.

Pro agilní komunitu

Agile meetup #9

Jedete v agilním vývoji? Nebo tím směrem zatím jenom pokukujete? Pro vás jsme 3. 11. uspořádali v pořadí již devátý Agile Meetup ve spolupráci s CzechAgile. Na záznamu si teď dodatečně poslechněte příběhy tří profíků z oboru. Mimo jiné se v jejich přednáškách dozvíte, jaký je rozdíl mezi pozicemi Scrum Master, Agile Ranger a Agile Coach, a jak je možné v oboru růst.  

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

VIDEO: Podzimní vzdělávání a akce online

V Kentico si ceníme skvělých nápadů, vlastního názoru a odhodlání ozvat se. Jasně, děláme chyby, ale díky nim se učíme. Učení a rozvoj je vůbec u nás velké téma, kterému jsme př...

Chci vědět víc

VIDEO: Git 201

Mnohými uznávaný, jinými nenáviděný. Denně používaný, přesto stále nepochopený. Ano, řeč je o Gitu. 

Chci vědět víc

To nejlepší z podzimních a zimních UX konferencí 2019

I když už začal nový rok, stále nám doznívají v hlavách některé zajímavé myšlenky z toho loňského. Patří k nim i metody a postřehy, které náš UX tým dovezl z návštěv tuzemských ...

Chci vědět víc