Záhadná pozice č. 4: CRM Integration Developer with .NET
Práce v Kentico

Záhadná pozice č. 4: CRM Integration Developer with .NET

Ve čtvrtém patře leží hned naproti fotbálku prostorná kancelář s výhledem na Petrov, v které se schází tým Internal Services. Co si pod tím ale představit? Samotný název pozice zdaleka nepokrývá všechna zákoutí jejich práce. Přečtěte si, co je každodenním chlebem kolegů z oddělení, kterému nikdo ve firmě neřekne jinak než „Intra“.

Jak napovídá název, tenhle tým má pod palcem fungování vnitřních systémů a infrastruktury v Kentico. Kolegové z firmy jsou zároveň klienty téhle party. Má to své výhody. Když se Intře něco povede, okamžitě dostane zpětnou vazbu a poděkovat jim můžeme osobně.  

V Kentico máme několik základních back-endových systémů, které Intra rozvíjí dlouhodobě – třeba CRM Dynamics nebo Business Central. Vedle toho se pouští do integrací systémů nových, případně zkouší externí placené služby pro správu dat. Těm stačí věnovat jen trochu láskyplné péče, a pak šlapou roky.

Intra je nepostradatelná při podpoře byznys procesů ve firmě   

Co to znamená? Tak třeba kolegové ze Sales vytvoří objednávku. Díky práci Intry se všechno, co prodají, zohlední přehledně ve firemním systému.  

Intra také automatizuje, co se dá – e-mailové notifikace zákazníkům nebo třeba spolupráci mezi Sales a Supportem, aby mohli klientovi co nejrychleji a nejlépe společně pomoci.   

Dalším automatizovaným procesem je sbírání dat zákazníků. Ale žádnou pokoutnost nehledejte.

Každodenní činnosti se dělí v poměru 30 : 70.

Cca 30 % práce tohoto oddělení tvoří podpora interním zákazníkům, ať už se jedná o vychytání chyb v kódech nebo pomoc s automatizacemi. Ale pozor, nepleťte si Intru se Supportem – 70 % její práce tvoří vývoj. A portfolio technologií, které používají, není malé.  

Pokud chcete sedět na židli v téhle kanceláři, ovládáte C#, .NET či Azure, a máte povědomío tom, co je JavaScript/TypeScript (nebo dokonce React), určitě se ozvěte zde

A jak to v Intře chodí.

Zeptali jsme se Standy, jednoho z jejich vývojářů:

Nejedeme podle přesného harmonogramu – žádný šéf nám za zády bičem nemrská.

Martina sbírá ve firmě zadání a společně se zbytkem managementu určí priority. Společně si v týmu úkoly z backlogu rozdělíme.

Pracujeme na pozadí na věcech, které nejsou na první pohled vidět. Ale bez nich by vlastně nefungovalo nic. Šetříme firmě čas a peníze, eliminujeme chyby.

Je to fakt různorodá práce, pořád máme šanci učit se nové věci, na které jsme si nikdy předtím nesáhli. Pátky, takže 20 % pracovní doby, věnujeme právě inovacím a vzdělávání. Prostě máme spoustu příležitostí posouvat se profesně i osobnostně. Stačí chtít.

Kdo je součástí týmu?

Michal Vrána

Technical Leader

Martina Pavelek

Head of Operations
LinkedIn

Poohlížíme se po posile

Dočetli jste až sem a přemýšlíte, že by vás právě tohle bavilo? Kentico roste, a proto se i v Intře otvírá nová pozice. Přečtěte si podrobnosti v inzerátu zde a ozvěte se – třeba hledáme právě vás.

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

Záhadná pozice č. 3: Content Designer

Dodávání produktového manuálu v podobě jednoho dlouhého PDF je už naštěstí trendem minulosti. V dnešní době Software-as-a-Service se klade mnohem větší důraz na onboarding, perf...

Chci vědět víc

Záhadná pozice č. 2: Component Developer

Co si budeme povídat, na názvu Component Developer toho zas tak moc záhadného není. Ale počkejte, až uslyšíte, že Component Developeři v Kentico jsou a zároveň vlastně nejsou! T...

Chci vědět víc

Záhadná pozice č. 1: Customer Success Manager

Tak si to přeložme –> manažer úspěchu zákazníka. Co si pod tím představit? Vlastně je to docela jednoduché. Když je zákazník úspěšný, pak je i spokojený a nemá tendence odcházet...

Chci vědět víc