Aby se nám tu lépe žilo...
Život v Kentico, Benefity

Aby se nám tu lépe žilo...

Věděli jste, že v České republice se vyprodukuje v průměru 30 mil. tun odpadu ročně? To jsou 3 tuny odpadu na osobu. Kdybychom každý rok viděli tu svou pěkně nasypanou v obýváku, asi bychom se pořádně vyděsili.

Protože chceme, aby naše Kentico hromádka byla co nejmenší, snažíme se přemýšlet nad tím, co děláme a jak se chováme. A kdo ví, třeba naše aktivity inspirují i vás.

Máme třídicí koše na papír a plasty,
k nim přibyly boxy na sklo a taky na hliník. V rámci projektu Zelená firma máme taky kontejnery na eletroodpad. Ten sem může každý donést i z domu. 

Použité papíry posíláme do školek, 
děti pak nepotištěnou stranu využijí na kreslení. Sbíráme i staré pečivo, které vozíme na ranč. Zdejším koníkům vážně chutná.

Vyřazenou elektroniku darujeme školám. 
Je přece škoda vyhazovat něco, co jinde může udělat ještě spoustu radosti. Tak třeba vyřazené počítače jsme věnovali jedné základce. Koupili jsme k nim nové myšky a klávesnice, ať z toho mají děcka i něco víc než jen stroj na výuku. 

Kancelářské vybavení, které už nepotřebujeme, 
prodáváme přes Aukrobota. Výtěžek jde na útulek pro kočky. Zbavíme se tak odpadu ekologickým způsobem a ještě pomáháme zvířátkům.

Používáme ekologické čisticí prostředky. 
Už dávno není pravda, že jsou ekologické čisticí prostředky dražší a méně kvalitní. Stojí stejně jako ty běžné a rozdíl vůbec nepoznáte. Máme to vyzkoušené na vlastní kůži. Zkuste to taky. 

Kromě toho přemýšlíme, jak tu hromadu odpadků dál změnšovat. Dříve jsme třeba kupovali spoustu balených vod s různými příchutěmi. Množství PET lahví nás ale pořádně děsilo. Koupili jsme radši skleněné džbánky a vodu si napouštíme z aquamatů.

A co děláte vy

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

VIDEO: Děláme dobro

Za všechny ty roky jsme hodně vyrostli, stále se ale držíme hodnot, se kterými jsme začínali. V práci i mimo ni aktivně hledáme způsoby, jak dělat svět kolem sebe lepším. Zajímá...

Chci vědět víc

Open space a houpačky? Nemáme a nechceme, protože...

Kanceláře na Nových sadech jsou už naše třetí v pořadí. I proto jsme přesně věděli, jaké by měly být, a taky co tam určitě mít nechceme. Ve výběru nám pomáhali lidé z jednotlivý...

Chci vědět víc

Stravenky? Nevedeme!

Pro naše zaměstnance toho děláme mnohem víc. Určitě dobře znáte ty chvíle, kdy při placení oběda někteří vytahují místo peněz barevné papírky nejrůznějších cifer. My je jednoduš...

Chci vědět víc