Co všechno podnikáme v agilní komunitě
Práce v Kentico

Co všechno podnikáme v agilní komunitě

Už nějakou dobu se naši Scrum Masteři věnují brněnské komunitě agilních nadšenců. Pořádají přednášky, networkingová setkání, zvou si k nám pravidelně hosty nebo se naopak chodí dívat do jiných firem. Tak jsme je poprosili, aby nám sepsali, co všechno podnikají. A není toho málo!  

Možná se ptáte, proč jsme s tím vlastně začali

Tím nejzásadnějším důvodem je pro nás vzájemná inspirace. Věříme, že když vytvoříme otevřený prostor pro setkávání, bude růst celá agilní komunita v Brně. Možná víte o čem mluvíme, když jsme si po několika letech přiznali, že občas trpíme provozní slepotou. Že nejsme sami, kdo je zvědavý, jak to chodí jinde. A že bychom rádi měli možnost dostat zpětnou vazbu od někoho s jinými zkušenostmi, znalostmi a čerstvým pohledem na věc. 

Proto jsme se pustili do organizace čtyřech akcí, na kterých nás můžete potkávat pravidelně. 

Agile Meet Up

3 zajímavé přednášky s porcí networkingu 

Agile Meet Up pořádáme jednou za čtvrt roku přímo u nás v Kentico. Pravidelně na něj dojíždí agilní nadšenci z Prahy, Ostravy nebo dokonce ze Slovenska. 

Jedná se o večerní setkání se třemi přednáškami a závěrečným networkingem. Ten nejbližší se koná 26. září a povídat si budeme o motivaci, analýze a prioritizaci požadavků od zákazníka nebo o Continuous Integration.

Scrum Beer

Neformální setkání u piva

Scrum Beer je formát diskuze, která se odvíjí od toho, co pálí samotné účastníky. Při příchodu na akci může každý vhodit do klobouku otázku, která ho zajímá nebo chce požádat ostatní o radu. Poté se z klobouku losuje po jedné otázce, které se vždycky několik minut věnujeme a společně pomáháme dotyčnému najít řešení. Akci pořádáme každé dva měsíce. 

agilní komunita - setkání

Na našich akcích se potkáte se Scrum Mastery, produkťáky, šéfy vývoje nebo úplnými nováčky v oboru.

Agile Open Space

Témata vytváří účastníci

Čtyřikrát do roka se na Open Space se potkáte nejen se Scrum Mastery, ale i vývojáři nebo produktovými manažery. Akce probíhá formou unkonference, kde každý z účastníků může navrhnout námět k diskuzi. Následně se odhlasují ta nejzajímavější témata a pro každé z nich je vyhrazeno 45 minut moderované diskuze. Za jedno odpoledne jich obvykle probereme 6-8. 

Výměna Scrum Masterů

Jeden den v jiné firmě

Jednou za čas také uskutečníme výměnu mezi firmami. Prožijete tak jeden celý den v prostředí jiné firmy, kde můžete čerpat inspiraci a ptát se za běhu na detaily fungování agilního vývoje. Kromě toho se můžete hezky zblízka podívat na agilní meetingy nebo si zajít na oběd se šéfem vývoje. Na konci dne společně probereme, co se vám líbilo nebo vás překvapilo. Pro hostující firmu je to cenná zpětná vazba. 

My jsme se už vzájemně navštívili s firmami jako Seznam, Mavenir, Solarwinds, SDE nebo Socialbakers. Pokud byste měli zájem se s námi do výměny pustit, dejte nám vědět.

agilní komunita - psychologie

Na Agile Meet Upu se věnujeme tématům z oblasti vývoje nebo psychologie.

Chcete se k nám přidat

Máte několik možností: 

Všechny akce sdílíme na obou kanálech, a proto nemusíte mít strach, že by vám nějaká akce utekla. Jsme otevření všem bez ohledu na pracovní pozici, zkušenosti nebo firmu, ze které pocházíte. Pokud byste se chtěli o naší brněnské agilní komunitě dozvědět víc nebo realizovat výměnu mezi firmami, neváhejte nám napsat na agile@kentico.com.

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

VIDEO: Agile Rangers – zase nový buzzword nebo něco víc?

Naši agilisté nedávno uspořádali již devátý Kentico Agile meetup.  Vzhledem k situaci jsme setkání streamovali online, a tak moc prostoru na klasický networking a diskuze po mee...

Chci vědět víc

Jak se žije Scrum Masterům v Kentico

Vlaďka Mašindová má za sebou první měsíce v Kentico na pozici Scrum Mastera. Proto jsme ji poprosili, aby sepsala svoje čerstvé postřehy. Tipnete si, co ji nejvíc překvapilo?

Chci vědět víc

O čem mluvíme, když mluvíme o agilním přístupu k práci

To, jak si organizujeme práci dnes, není konečný stav. Věci měníme podle toho, jak se postupně rozrůstáme a zlepšujeme. Pár let zpátky u nás proběhl takový malý převrat. Agilní ...

Chci vědět víc