Fígle, které nám pomáhají ve vývoji
Práce v Kentico, Produkty

Fígle, které nám pomáhají ve vývoji

Jsme technologická firma, kterou založil vývojář. A od začátku ji budoval tak, aby se v ní i dalším vývojářům dobře pracovalo. Ale jak docílit toho, aby to opravdu fungovalo? Prozradíme vám pár fíglů, které se nám v práci osvědčily.

Pravidelně sdílíme coding reviews

Pracujeme v týmech, vyvíjíme agilně a snažíme se ctít postupy čistého kódu. A těch týmů máme hned několik. Některé více řeší uživatelské rozhraní, další se zase věnují performance, back-end... Pravidelně se proto potkáváme a sdílíme naše zkušenosti. Členové jednotlivých týmů se mají šanci podívat na to, co se děje na jiných projektech. A ne jen tak zběžně, ale do hloubky. Vždycky se věnujeme jednomu úkolu. Jak by ho řešili ostatní? Jak by postupovali?

Coding Dojo – trénujeme každý týden

Stejně jako sportovci trénují své svaly, tak i vývojáři potřebují trénovat mozek. Když člověk pořád dokola řeší jen jednu věc, brzy zakrní. A to my nechceme. Proto pořádáme Coding Dojo. Každý týden se sejde hrstka přihlášených vývojářů a řeší nějaký problém pod dohledem konzultanta. Pracují ve dvojicích a problém řeší spolu. V čem je to kouzlo? Kód se píše po částech a všichni si navzájem koukáme do monitorů.

Dluh odmazáváme po svém

Vzhledem k tomu, že náš produkt vyvíjíme od roku 2004, technickému dluhu se prostě nevyhneme. A snažíme se ho odmazávat při implementaci nového kódu. Když někam sáhneme, snažíme se místo opustit v lepším stavu, než v jakém jsme ho našli :)

Bavíme se na DotNetPivo

V neposlední řadě máme vlastní výčep. Aby jen tak nestál v koutě a nečekal na firemní akce, začali jsme pořádat DotNetPivo. Někdy jde jen o posezení nad lahodným mokem, kde si vyměňujeme programátorské postřehy a jindy uspořádáme zajímavou přednášku. Už máme za sebou témata jako Roslyn: Analyzátory kódu a code fixes nebo využití možností Azure v oblasti PaaS – Platform as a Service pro vývoj a práci s loT. A brzy chystáme další. Potkáme se?

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

V kondičce díky Coding Dojo

Vrcholoví sportovci dosahují svých výkonů díky pravidelnému tréninku, při kterém pilují své dovednosti. Jaké možnosti má ale vývojář, pokud se chce zlepšovat a pracovat na svých...

Chci vědět víc

V Kentico Academy se moje programování zlepšilo

Juraj Bielik patří k těm, kteří ještě při studiu začali první pracovní zkušenosti sbírat právě u nás. Už rok působí v Kentico Academy, kde se jako full-stack vývojář podílí na v...

Chci vědět víc

Začínajícím vývojářům je potřeba se věnovat

Petra Sviráka potkáte nejčastěji na půdě Fakulty informatiky, kde pečuje o naši Kentico Academy. S nápadem vytvořit vlastní vzdělávací program pro začleňování juniorních lidí do...

Chci vědět víc