Jakou má roli UX ve směřování produktu a firmy
Práce v Kentico, Rozhovory

Jakou má roli UX ve směřování produktu a firmy

Na začátku byl jeden tým a jeden produkt – Kentico Draft. K tomu pak přibyly produkty Deliver a Engage, Kentico Kontent. Protože jsme ale původně jednotlivé produkty vyvíjeli relativně samostatně, uživatelské prostředí bylo čím dál tím víc nekonzistentní. A tyto nedostatky vlastně určují to, jak vnímáme roli UX ve firmě a v produktu. 

Produktový vs. interakční design

Spíš než UX používáme termín interakční design. To proto, že se zabýváme hlavně celkovou použitelností a konzistencí prvků v uživatelském prostředí. Klasický UXák totiž kromě toho zkoumá i situaci na trhu a sleduje konkurenční řešení. Tuhle část práce ale u nás převzali produktoví manažeři. 

V rámci interakčního designu se zaměřujeme hlavně na naše vlastní uživatele. Pravidelně testujeme, děláme výzkumy a na celém produktu máme nasazený Hotjar a Intercom – nástroje, které nám umožňují získávat okamžitou zpětnou vazbu. Soustředíme se tak na to, co uživatelé chtějí, co se jim líbí a co jim vadí. Což ale vůbec nemusí souviset s tím, jak se produkt prodává. 

Zkrátka produktový design je starostí produktového manažera. Role UX je odlišná. Je zaměřená hlavně na spokojenost uživatele s produktem, nikoli na konverzi k nákupu jako na běžném webu. 

Hlavní výzvou bylo sjednocení všech prvků

Po tom, co jsme vypustili do světa Kentico Kontent, jsme chtěli primárně sjednotit User Experience uživatele u jednotlivých produktů – Draftu, Deliver a Engage. Tak, aby uživatel vůbec nepoznal, že přechází z produktu do produktu. 

Na začátku jsme tak dali dohromady knihovnu všech elementů a vytvořili pro ni webovou stránku, kam se dostane každý z firmy – od vývojáře až po markeťáka. Je to takový základní styleguide, který dnes používají všechny týmy.

Ukázka z naší knihovny elementů – jak mají vypadat checkboxy a radio buttony

Ukázka z naší knihovny elementů – jak mají vypadat checkboxy a radio buttony

Jak bude mluvit produkt

To nás ale postavilo před další otázku: jak vůbec mluvit na uživatele v návodných textech, tlačítkách a chybových hláškách? V Kentico se vždycky hodně řešila technická dokumentace a marketingové texty, ale copywriting uvnitř produktu šel původně spíš stranou. 

Tím, jak se Kentico Kontent vyvíjí a nabývá na vyzrálosti, tak se samozřejmě uvnitř produktu objevuje čím dál tím víc komplikovanějších textů. Je potřeba na uživatele mluvit sofistikovaněji, už to nejsou jen krátké popisky tlačítek. Tím se ale dostáváme k definici tonality a stanovení nějakého archetypu, který ten produkt bude mít. A na tom právě intenzivně pracujeme.

V produktu již neřešíme jenom popisky na tlačítka a chybové hlášky, ale také návodní texty pro uživatele

…tak bude mluvit celá značka

Do budoucna chceme, aby se způsob, jakým mluvíme v návodných textech, tlačítkách a hláškách uvnitř produktu, promítl do celkové marketingové komunikace firmy. Včetně třeba textů PPC reklam, bannerů a podobně.

Je to samozřejmě běh na dlouhou trať a nebude to hned.  Vše vychází z rychlé zpětné vazby od uživatelů a z ověřování hypotéz v testování. Tím pádem způsob, jakým bude mluvit produkt, se musí promítnout i do toho, jak nás budou uživatelé vnímat a jak na ně bude Kentico jako značka působit.

Petr Augustin, UX designér

Chcete vědět víc?

V naší Kentico Design komunitě se pořád něco děje. Workshopy, meetupy, design sprinty, Design Hours, konference... Chcete mít přehled?

Sledujte nás na Twitteru

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

Jak na design reviews? S checklistem!

Každý důležitý design, který se má v Kentico dostat do produktu, prochází poctivou zpětnou vazbou. A nemyslíme tím jen testování s uživateli. Ještě před ním čeká každé nové vyle...

Chci vědět víc

Design Sprinty při vývoji softwaru: Těžkosti, poučení a radosti

Vyplatí se Design Sprint zkoušet? Jaké dny jsou nejnáročnější? Kde číhají nebezpečí a dá se jim vyhnout? Odpovědi čekají hned na následujících řádcích! Zjistili jsme je pro vás ...

Chci vědět víc

Jak vyrůst v UX Seniora? Máme systém!

„Milý Franto, dnes to jsou přesně 4 roky, co jsi k nám nastoupil. Tímto tě tedy pasujeme na UX Seniora!“ Tak tohle u nás neuslyšíte. Jestli je designér junior nebo senior, nepos...

Chci vědět víc