Když se vloudí chybička, proměníme ji v zásobárnu kyslíku. Nevěříte?
Kentico pomáhá

Když se vloudí chybička, proměníme ji v zásobárnu kyslíku. Nevěříte?

Na něco si v Kentico hodně potrpíme. Nasloucháme zákazníkům. Snažíme se aktivně chránit přírodu. A rádi spolu trávíme čas i mimo kanceláře. Proto jsme vymysleli společnou akci, na kterou se těšíme každé jaro a podzim: Trees for Bugs. Princip je jednoduchý – za každou chybu v kódu, kterou nám nahlásí zákazníci, zasadíme strom. Už jich díky tomu kolem Brna roste přes 3000!

Začátek listopadu nabízel ideální podmínky – svítilo sluníčko, po dešti ani stopa, pandemická situace ještě pod kontrolou. A tak jsme vyrazili opět na pravidelnou misi. Tentokrát do Podivína, kde se rozhodli vysázet arboretum jen kousek od základní školy.

Aby si místní mohli užít nejen příjemného stínu, ale i úrodu třešní, jablek a dalšího ovoce co nejdříve, vysázeli jsme pořádně vzrostlé stromy

V naší firemní kolárně máme pěknou zásobu nářadí. Ti, kdo jeli autobusem od firmy, ho naskládali do kufru a hurá do Podivína. Tam už čekali ostatní kolegové a kolegyně s partnery, partnerkami a dětmi, kteří se dopravili po vlastní ose. A taky trocha občerstvení, aby nám šla práce dobře od ruky. 

Nechyběli samozřejmě naši chlupatí kamarádi, kteří přišli osobně zkontrolovat, jestli jsme jim správně zasadili 40 nových záchodků. Hlavně Chaplin, maďarský ohař kolegy Laca, pojal celou věc zodpovědně a vášnivě pomáhal – nosil podpůrné kůly a zajišťoval, že husy z vedlejšího pozemku nás nerušily při práci.

Dětem nejvíc učaroval malý bagr, který nám přijel pomoci vykopat ty největší díry. Pan majitel byl hodný a nechal prcky vyšplhat do sedadla řidiče.

Po práci jsme společně vyrazili do místní restaurace U Františka. Čekal na nás výborný oběd, porce jsme skoro nemohli sníst, jak byly poctivé. A pro ty, kdo ještě nechtěli domů, jsme připravili soukromou prohlídku v nedaleké firmě Sonnentor. Tam jsme si v kavárně ještě mohli zahřát ruce na hrncích voňavého čaje a sladké čokolády. 

Jsme rádi, že se akce podařila, a těšíme se už teď na jarní sázení.

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další články v kategorii

Vánoční ohlédnutí za rokem plným nových příležitostí a přátelství

Rok 2023 se chýlí ke konci. A že se toho tentokrát v Kentico spoustu událo…

Chci vědět víc

Kentico a CSR: Od nápadu k rychlé akci

Pravidelně pomáháme. CSR pro nás není marketingový tah – vychází odspodu. Když má někdo nápad, jak podpořit dobrou věc, dá dohromady další nadšence a jdou do toho. A firma je po...

Chci vědět víc

Když se vloudí chybička, proměníme ji v zásobárnu kyslíku. Nevěříte?

Na něco si v Kentico hodně potrpíme. Nasloucháme zákazníkům. Snažíme se aktivně chránit přírodu. A rádi spolu trávíme čas i mimo kanceláře. Proto jsme vymysleli společnou akci, ...

Chci vědět víc