Open space a houpačky? Nemáme a nechceme, protože...
Život v Kentico, Benefity

Open space a houpačky? Nemáme a nechceme, protože...

Kanceláře na Nových sadech jsou už naše třetí v pořadí. I proto jsme přesně věděli, jaké by měly být, a taky co tam určitě mít nechceme. Ve výběru nám pomáhali lidé z jednotlivých týmů.

Devítiměsíční příprava se vyplatila

Když jsme kanceláře připravovali, několikrát jsme se bavili o tom, jak by měly vypadat. Lidé z jednotlivých týmů navrhovali, jak by mohly být kanceláře rozmístěné a co by v nich mělo být. Příprava nám nakonec trvala zhruba 9 měsíců – tedy jako standardní těhotenství. Může se to zdát jako dlouhá doba. Ale nám se to vážně vyplatilo.

Hlavně žádný open space

Do nových prostor jsme se stěhovali v době, kdy se opatrně začalo mluvit o nevýhodách práce v open space. Objevovaly se zprávy, že otevřené kanceláře přinášejí syndrom, který je dokonce považovaný za civilizační chorobu. To my v tom měli jasno už od začátku – i v našich předchozích sídlech jsme měli prostě kanceláře. Zdi. Dveře. A žádné syndromy :)

Jednotlivé kanceláře jsme chtěli maximálně pro jeden tým. Tedy pro 9 až 12 lidí, rozhodně ne víc. Už i to je docela hraniční. Členové týmu spolu ale hodně komunikují a nejde je tak od sebe úplně oddělit.

Každý tým má svou kancelář

Každý si tu najde to svoje

Základní vybavení kanceláří jsme přizpůsobili potřebám jednotlivých týmů. Standardem jsou třeba dva monitory na každém stole. Ve vývojářských kancelářích mají na zdi velké televize, aby si v týmu mohli sdílet, co potřebují. Každou kancelář si pak týmy dovybavují samy.

Někde mají sedací pytle, někde kytaru a někde psa... Živého samozřejmě. Když někdo potřebuje novou myšku nebo klávesnici, za rozumný peníz si může vybrat cokoli. Jednou někdo chtěl klekačku, tak jsme mu ji koupili. Teď ji tu tedy máme spíš na ozdobu, protože sedět se na ní fakt nedá :)

I psi mají v kanceláři své místo

Vychytávky, které zpříjemňují každodenní život

To, že máme v kancelářích nejrůznější vychytávky, by se od IT firmy dalo asi čekat. Chtěli jsme hlavně, aby ty věci měly nějaký reálný význam pro lidi, co u nás pracují.

Pračka se sušičkou

Ačkoli se nám věkový průměr už posouvá, pracovalo u nás dost studentů a někteří si neměli kde vyprat – pračka se sušičkou proto měla velký úspěch. A co si budeme povídat, hodí se i pro běžný provoz.

Sleeping Boxy

Ve starých kancelářích jsme po večírcích občas spali na sedacích vacích. Někteří proto, že se jim nechtělo domů, někteří proto, protože to měli domů z Brna daleko. Ale nebylo to ono. V nových kancelářích jsme zase neměli dost prostoru pro místnost jen na spaní. Tak jsme vytvořili takový hybrid. Útulná zasedačka přes den a spací místnost přes noc. A jaký je ten trik? Prostě jsme do dvou zasedaček nakoupili rozkládací pohovky s pohodlnými matracemi. Jednoduché, a přitom tak efektivní.

Přes den zasedačka, v noci místnost na přespání

Obývák s akvárkem

Nechtěli jsme takové ty moderní relaxační místnosti, kde vlastně vůbec nikdo nerelaxuje. Proč? Protože je tam odevšud vidět a sedí se tam na podivných věcech, jako je lanovka, kus klády a tak. Chtěli jsme vytvořit opravdové domácké útulno. A vznikl obývák s akvárkem. Je tam kuchyňka s kávovarem, knihovna plná knížek, televize, parádní křesílka a...akvárko s rybičkami. Ze všeho nejvíc připomíná něčí domov a pořád tam někdo sedí.

Odpočinout si můžeme v obýváku s akvárkem

Kuchyňka s jídelnou

Máme v ní troubu, varnou desku, spoustu ledniček a mikrovlnek. Hlavně tam ale pořád někdo něco klohní. Ze všeho nejlepší je vidět kluky v akci, jak pečou. Na společnou snídani se sem vejde klidně celý tým a je to ideální místnost pro oslavy všechno druhu.

V kuchyňce se dobře obědvá i oslavuje

Hračky pro velké kluky

No a pak máme spoustu blbůstek – třeba pingpong nebo air hockey. Teď právě frčí Playstation. Co bude příště? Dejte nám nějaký tip :)

NASA by z nás měla radost

O jménech zasedaček se u nás dokonce hlasovalo. Každý mohl podat návrh a ten s největším počtem hlasů vyhrál. Jak to dopadlo?

Velká zasedačka nese název Voyager.
Dvě středně velké zasedačky jsou Gemini a Mercury a dvě menší Hibernate a Start.
Obýváku s akvárkem říkáme Atlantis. A Sleeping Boxy se jmenují Reboot a Shut-down.


Které oddělení myslíte, že v hlasování o názvech vyhrálo? :)

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

Vyrostli jsme o 800 m2

Více místa a větší komfort při práci. Čtvrté patro budovy BC Titanium nám pomalu přestávalo stačit, tak jsme se od letošního roku rozrostli o další kanceláře a zasedačky o jedno...

Chci vědět víc

Jsme pořád v pohybu

Běhá vám z představy řízené zábavy na povinném teambuildingu mráz po zádech? Tohle u nás vůbec nemáme. Pořád se tu něco děje a nejlepší na tom je, že si většinu akcí organizujem...

Chci vědět víc

Psí život v kancelářích

Přítulný hafan dokáže zaručeně zvednout náladu, když se občas člověk cítí… pod psa. V Kentico jsou pejsci odjakživa přirozenou součástí firmy, bydlí s námi v kancelářích a vítaj...

Chci vědět víc