VIDEO: Pomáhat je někdy opravdu jednoduché
Videa a podcasty, Kentico pomáhá

VIDEO: Pomáhat je někdy opravdu jednoduché

Asi to znáte. Poslední hektické dny v práci, nekonečné fronty k pokladnám obchodních center a do toho ještě stihnout oběhnout všechny vánoční večírky. Možná právě proto jsme se rozhodli poslední článek roku věnovat těm nejlepším dárkům, které jsme měli možnost nadělit. Nejkrásnější je totiž darovat radost tam, kde je to nejvíc potřeba. A ačkoliv se blíží svátky, zázraky se nemusí dít jenom o Vánocích, ale po celý rok.

Dvakrát do roka sázíme stromy

Nápad na Trees for Bugs vznikl v roce 2008, když jsme se dostali do výběru Fast 50, kterým společnost Deloitte oceňuje nejrychleji rostoucí technologické firmy středoevropského regionu. O úspěch jsme se chtěli podělit s ostatními a přemýšleli jsme o aktivitě, do které bychom mohli zapojit všechny kolegy i naše zákazníky. 

Rozhodli jsme se vysázet za každý bug v produktu stromek a tahle tradice s námi už zůstala. Zákazníci jsou motivovaní nahlásit i sebemenší drobnost, my můžeme naše produkty neustále zlepšovat, při společném sázení 

Naše nejkrásnější narozeniny

V podobném duchu jsme pojali i výročí deseti let od založení Kentico. Na první kulaté narozeniny jsme nabídli licenci k našemu produktu Kentico Xperience za dobrovolný příspěvek, který jsme v plné výši věnovali Červeném kříži. Ačkoliv byl náš původní cíl 10 000 dolarů, akce měla daleko větší dopad než jsme předpokládali. Nakonec jsme touto cestou vybrali úctyhodnou částku 41 500 dolarů

Podobné příběhy může vytvářet každý z nás

Více než „jen“ úspěšný sprint

Zdvojnásobit radost za každý doručený sprint se podařilo Scrum Masterovi Radkovi Gajduškovi. Po dobu půl roku kupoval po každém úspěšném sprintu krabici lega. Nakonec ke stavebnicím přidal každý z týmu dárek ještě za sebe a společně je na Vánoce darovali do Dětské nemocnice v Brně. A byl to velký doják! 

Kromě toho Radek jezdí pomáhat na tábor pro mentálně postižené SPMP Jihlava, který Kentico každoročně podporuje finanční částkou i drobnými dárky. 

Někdy stačí dobrý nápad

S nápadem zapojit celou firmu přišla také kolegyně Lucka Pokorová, která svůj volný čas i energii věnuje péči o zvířata. Před třemi lety uspořádala první Hostinu pro chlupáče. Místo obědového meníčka každý z nás napekl a nebo uvařil něco pro ostatní kolegy. Za dobroty jsme vybrali dobrovolný příspěvek, který jsme rozdělili do psích a kočičích útulků. Postupně se z toho stala tradice a dnes pořádáme hostiny dvakrát do roka. 

Lucka provozuje ve volném čase kočičí útulek, který dokázala vybudovat bez větší pomoci. A i vy ji můžete podpořit

Dárky dětem nenosí jen Ježíšek

Když Gábina Jakabová poprvé navštívila se synem dětskou nemocnici, na vlastní oči se přesvědčila, že na hračky pro děti často už nezbývají prostředky. A protože to nebyl úplně veselý pohled, vyhlásila v Kentico sbírku přebytečných hraček mezi všemi zaměstnanci a nemocnici je darovala. 

Když jsme viděli to nadšení, nedalo nám to – tištěné PFko jsme nahradili elektronickým a za ušetřené peníze kupujeme každý rok vybavení, které v nemocnici zrovna chybí. Od té doby jsme darovali dárky za více než 100 000 Kč. Mezi nimi byly třeba lékárenské skříně, monitor dechu, polohovací postel nebo televize s DVD na pokoje.

A proč o tom mluvíme?

Chceme tím jenom říct, že pomáhat je někdy vlastně docela jednoduché. A třeba někoho inspirujeme k tomu, aby zapojil svoje okolí a zkusil to taky. 

Mějte krásné Vánoce! 

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

VIDEO: Děláme dobro

Za všechny ty roky jsme hodně vyrostli, stále se ale držíme hodnot, se kterými jsme začínali. V práci i mimo ni aktivně hledáme způsoby, jak dělat svět kolem sebe lepším. Zajímá...

Chci vědět víc

VIDEO: Každé malé dobro se počítá

Víme, že sami nespasíme svět. I zdánlivé drobnosti ale dokážou hodně pomoci – ať už přírodě, nebo lidem kolem nás. A některé jde dělat každý den. Přidáte se k nám?

Chci vědět víc