Psí život v kancelářích
Benefity

Psí život v kancelářích

Přítulný hafan dokáže zaručeně zvednout náladu, když se občas člověk cítí… pod psa. V Kentico jsou pejsci odjakživa přirozenou součástí firmy, bydlí s námi v kancelářích a vítají návštěvy. Smečka se nám už rozrostla na bezmála dvacet kousků, od čistokrevných šampionů po nefalšované směsky, malé pejsky i pořádná psiska nejrůznějšího věku. Asi si dokážete představit, že je to někdy docela psina.

Na počátku byla Bejbinka

S pejsky nás to baví víc

Fenečka Petra Palase, Bejbinka, jako první přiložila tlapku k dílu a pak už to šlo ráz na ráz. Za chvilku se k ní přidala Valinka, retrívr našeho CTO Martina Hejtmánka a dneska narazíte na psy snad všude. Někteří se nám potulují po chodbách, jiné najdete u nohou svých páníčků v kancelářích a hned při vstupu vás psí láskou zahrnou dva hlídači recepce.

Být se svou smečkou

Psy máme na pracovišti jednak z čistě praktického důvodu. Často se musí venčit a jejich páníčci aspoň nemusí běžet po práci rychle domů, aby nebyl pes zbytečně dlouho sám. Ale hlavní důvod je ten, že nás to baví. Čtyřnozí chlupáči přináší příjemné rozptýlení při práci a mají blahodárný vliv na dobrou náladu.

Celá smečka na poradě

Má to samozřejmě i svá úskalí

Pohyb pejsků na pracovišti s sebou nese občasné problémy. Někdy se stane, že na sebe poštěkávají nebo sem tam udělají loužičku. Vždycky je potřeba, aby majitel byl ohleduplný k ostatním, měl ho pod kontrolou a dokázal zvážit, jestli vzhledem k věku nebo temperamentu nebude jeho přítomnost pro ostatní nekomfortní. Naštěstí si u nás psi rychle zvykají a většinu času jsou hodní.

Pejsky najdete snad všude

Pomáháme i těm méně šťastným

Nezapomínáme i na ostatní chlupáče, kteří domov nemají. Dvakrát ročně u nás pořádáme akci nazvanou Hostina pro chlupáče. Někteří z nás nakoupí suroviny a připraví různé dobroty pro ostatní kolegy, kteří mohou za odměnu přispět jakoukoliv částkou. Výtěžek potom posíláme do útulků, jako jsou Kočky SOS Hodonín, Azyl Gaia, Rafael o.p.s.., Kočičí domov Sluníčko a Dejte nám šanci.

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

VIDEO: Jsme tu jako doma

Rosteme už pěkných 15 let. Do větších kanceláří jsme se během té doby stěhovali celkem třikrát. Prostoru na přešlapy bylo až až – z každého z nich jsme se ale poučili a při každ...

Chci vědět víc

Vyrostli jsme o 800 m2

Více místa a větší komfort při práci. Čtvrté patro budovy BC Titanium nám pomalu přestávalo stačit, tak jsme se od letošního roku rozrostli o další kanceláře a zasedačky o jedno...

Chci vědět víc

Stravenky? Nevedeme!

Pro naše zaměstnance toho děláme mnohem víc. Určitě dobře znáte ty chvíle, kdy při placení oběda někteří vytahují místo peněz barevné papírky nejrůznějších cifer. My je jednoduš...

Chci vědět víc