VIDEO: Staráme se o zdraví
Život v Kentico, Videa a podcasty, Benefity

VIDEO: Staráme se o zdraví

Zdraví je na prvním místě. Proto o ně pečujeme, jak jen dovedeme. A myslíme při tom nejen na sebe, ale i na kolegy kolem sebe. 

Cvičíme přímo v kanceláři

Dvakrát týdně se naše největší zasedací místnost promění v tělocvičnu. Naši páteř i svaly udržují v kondici dvě šikovné lektorky – při józe a při zdravotním cvičení. A komu by to nestačilo, může si (nejen) po cvičení dopřát masáž. 

Když je teplo, prošlápneme kola

Od jara do podzimu je naše nová kolárna v permanenci. No, nebyla by pravda, kdybychom se kasali, že jsme naprosto eko a jezdíme jen na kolech a koloběžkách… ale pěkná řádka z nás je před autem preferuje a pravidelně používá. Někdo do práce i běhá. To se pak kolikrát hodí sprcha, kterou máme ve čtvrtém patře.

Za sportem i po práci

„Hodně lidí tady hraje badminton nebo squash. Pořádáme vlastní turnaje o putovní poháry a chodíme i na benefiční turnaj mimo Kentico. S klukama jsme navíc přidali hokej a teď hrajeme proti dalším firmám ve firemní lize,“ vypráví Lukáš Martinák. Frčí zde ale i fotbal, volejbal a už začíná být tradicí, že se hlásíme na Vltava Run

Někdy vyrazíme jen tak po práci a využijeme Multisport kartu, jindy jde o společnou aktivitu týmu, která je placená z týmového rozpočtu – třeba motokáry nebo šerm. A když se domluví parta aspoň 20 lidí, že něco podnikne, Kentico na aktivitu přispěje. (Díky!)

Stále zlepšujeme prostředí v kancelářích

I když nám na polici stojí cena za Zdravou kancelář roku, neusínáme na vavřínech. Třeba zrovna teď testujeme se zařízením ReAir, jakou tu máme kvalitu vzduchu a jestli by se ještě zlepšila, kdybychom pořídili víc květin. 

Ovoce a vitamíny denně na stole

„Ovoceeeee,“ zakřičí vždycky někdo na chodbě a všichni se seběhnou k míse jako vosy na med. Proto je taky doplňujeme každý den a takových mís je po Kentico spousta. V létě v nich najdeme třeba jahody a meruňky, přes podzim a zimu chroustáme jablka a strouháme zázvor do čaje. 

Velký zájem je ale také o vitamíny, šumáky a bio sirupy – hlavně když se venku ochladí. A když přes všechnu snahu stejně zaútočí nějaká ta chřipka?

Počet Sick Days neomezujeme

Nehrajeme si na hrdiny a při prvních náznacích nemoci zůstáváme doma. Nechceme nakazit kolegy a sami chceme být co nejdřív fit. Proto nám nedává smysl počet Sick Days na rok nějak omezovat, ani diktovat, jak k nim přistupovat. Komu je zle, lehne si a odpočívá. Kdo se na to cítí, pracuje v peřinách. Jakmile jde ale o vážnější nebo dlouhodobější nemoc, je už na místě neschopenka a opravdu poctivý odpočinek.

A jak se o své zdraví staráte vy? :)

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

VIDEO: Myslíme na rodinu

Work-life balance je téma, které v Kentico rezonuje. Třeba proto, že se nám urodilo už dohromady 101 dětí. Zatím. Nebo proto, že spousta kolegů a kolegyň má opravdu zajímavého k...

Chci vědět víc

VIDEO: Děláme dobro

Za všechny ty roky jsme hodně vyrostli, stále se ale držíme hodnot, se kterými jsme začínali. V práci i mimo ni aktivně hledáme způsoby, jak dělat svět kolem sebe lepším. Zajímá...

Chci vědět víc

VIDEO: Jsme tu jako doma

Rosteme už pěkných 15 let. Do větších kanceláří jsme se během té doby stěhovali celkem třikrát. Prostoru na přešlapy bylo až až – z každého z nich jsme se ale poučili a při každ...

Chci vědět víc