Podporovat studenty je pro nás automatická věc
Studenti, Rozhovory

Podporovat studenty je pro nás automatická věc

Kentico vzniklo jako bakalářská práce a původně jsme začínali jako parta studentů. Dneska nás je více než 200, máme 5 poboček a zákazníky po celém světě. Je pro nás přirozené předávat dál to, co jsme se sami naučili. Tak jsme začali se studenty podnikat spoustu věcí. 

Kentico Academy: žádná suchá teorie.

Nápad na Kentico Academy se zrodil před pěti lety. Na pohovorech jsme se potkávali se šikovnými studenty a absolventy informatiky, ale často jim chyběl dostatek zkušeností. 

Nejdříve jsme pro studenty organizovali letní stáže přímo u nás ve firmě. Když však přišla nabídka si pronajmout místnost v prostorách CERITu, přišlo nám jako skvělý nápad něco vytvořit přímo na Fakultě informatiky. Alespoň to k nám studenti nemají daleko a mohou si kdykoliv odběhnout na přednášku. Z našich vývojářů jsme tedy udělali lektory a pustili se do vzdělávání naplno.   

V Kentico Academy si mohou studenti vyzkoušet práci přímo na našem produktu.

Kentico Academy se otevírá dvakrát ročně na 5–7 měsíců. Na cvičná zadání tu rovnou zapomeňte. Nejdříve se pořádně procvičíte v programovacích jazycích C# a JavaScript a potom budete vyvíjet přímo pro náš produkt Kentico Kontent. Čeká vás párové programování, konzultace, samostatné úkoly i týmová práce podle Scrumu. Pracujeme v pohodovém tempu, při kterém se dají nové znalosti lépe vstřebávat a občas chodíme společně na pivo. A pokud to oboustranně klapne, po skončení programu se k nám můžete přidat natrvalo. 

Potkáte nás i na akademické půdě

Kromě toho jsme průmyslovými partnery Fakulty informatiky na Masarykově univerzitě. Na Fakultě informatiky vyučujeme vlastní předmět – Moderní vývoj uživatelských rozhraní. Dozvíte se v něm něco o JavaScriptových technologiích nebo vám přiblížíme principy agilního vývoje. Pořádáme i jednorázové workshopy nebo semináře a čas od času na nás narazíte i při některé z akcí. 

V Kentico Academy si mohou studenti vyzkoušet práci přímo na našem produktu.

Tápete při výběru tématu závěrečné práce? Každý rok nám pod rukama projdou diplomové a bakalářské práce různého zaměření - od umělé inteligence, přes programování, až po agilní vývoj nebo marketing. Nemusíte se bát, že budete psát jen do akademické knihovny. Při tvorbě zadání vždycky hledáme téma, které je aktuální a bude studenty bavit. Ozvěte se nám na staze@kentico.com a přesvědčte se sami. 

Práce při studiu? Bez problémů.

Máme mezi sebou spoustu kolegů, kteří ještě studují. Když je zkouškové nebo diplomka těsně před finišem, dáme jim prostor dotáhnout, co je třeba. 

Chcete si u nás zkusit pracovní stáž? I to je možné, třeba v rámci studijního programu SSME. Preferujeme však dlouhodobější spolupráci, a proto jsme některé pozice upravili tak, aby se daly zvládat i při škole. Proč? Chceme studenty plnohodnotně zapojit do našich týmů a něco je opravdu naučit. A k tomu potřebujeme více než pár týdnů. 

Spolupráci se studenty má na starosti Míša.

A aby toho nebylo málo.

Z vlastní zkušenosti víme, že největší nedostatek studentských bytů je absence pračky, tak jsme do firmy jednu pořídili. A stále u nás má velký úspěch! 

Přesvědčili jsme vás? Sledujte nás na Facebooku Wanna Love Your Job? nebo se nám ozvěte na e-mail.

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

Vyrostli v Kentico Academy. A kde jsou dnes?

Kentico Academy je placená stáž pro studenty FI MU. Už dlouhá léta pomáháme začínajícím developerům a developerkám vyrůst. Akademie má rovných 28 absolventů a deset z nich u nás...

Chci vědět víc

V kondičce díky Coding Dojo

Vrcholoví sportovci dosahují svých výkonů díky pravidelnému tréninku, při kterém pilují své dovednosti. Jaké možnosti má ale vývojář, pokud se chce zlepšovat a pracovat na svých...

Chci vědět víc

V Kentico Academy se moje programování zlepšilo

Juraj Bielik patří k těm, kteří ještě při studiu začali první pracovní zkušenosti sbírat právě u nás. Už rok působí v Kentico Academy, kde se jako full-stack vývojář podílí na v...

Chci vědět víc