2020 – ohlédnutí za nevšedním rokem
Život v Kentico

2020 – ohlédnutí za nevšedním rokem

Rok 2020 pomalu končí. A můžeme poctivě říct, že to byla jízda. Na pozadí globální pandemie jsme přeskládali firmu a přesunuli se do bezpečí domácích pracoven. Máme dva produkty a v nich 25 nových kolegů a kolegyň. A dál?

Transformace, kam se podíváš

Tento rok jsme odstartovali vytvořením dvou produktových divizí, z nichž každá má vlastní vedení. Mezi nimi stojí sdílená oddělení. Byla to vcelku výzva. Ovšem díky ní jsme (mimo jiné) přilákali hodně talentů – z vlastních řad i z jiných firem. 

Kontent, který jsme založili před lety jako startup uvnitř Kentico, se vyhoupl do B2B enterprise segmentu, kde zdatně konkuruje ostatním. Kentico Xperience zase prochází velkou modernizací – produktu, byznys modelu i způsobu práce.

Nové verze Kentico Xpereience "Phoenix" a motto pro Kentico Kontent

Nové webovky – aby nám svět rozuměl

Ruku v ruce s přeskládáním firmy šla i tvorba nových webových stránek. Vedle té Kontentové jsme spustili zbrusu nový prostor pro Kentico Xperience. A obě produktové divize zastřešuje stránka Kentico, která nás představuje jako firmu – naše vize, hodnoty, historii i novinky. Zároveň funguje jako rozcestník k jednotlivým produktům. 

Ptáte se, co za takovou hromadou práce stojí? Jako vždy, zákazník. Je pro nás prostě důležité, abychom pro něj byli čitelnía všechno, co děláme, mu zjednodušovalo život. 

Oslava 5, 10, 15 let s firmou

A pak přišla Korona

Covid-19 už je s námi pěkných pár měsíců a nevypadá to, že bychom ho v nejbližší době setřásli. Zpočátku si nikdo nemohl být jistý, jestli ho pandemie citelně nezasáhne. 

I když jsme nejprve také měli obavy, dokázali jsme si už od první vlny udržet týmového ducha, pomáhat okolní komunitě i sobě navzájem. Řada z nás se vrhla do dobrovolnických projektů – od rozvozu nákupů seniorům po účast na projektu Chytré karantény.   

Spousta firem kolem nás, dokonce i v IT, musela snižovat zaměstnanecké úvazky, omezit kancelářské prostory nebo snižovat platy; rušily se projekty a propouštěli lidé. 

Kentico ovšem zvládá procházet pandemickým minovým polem bez ztráty kytičky. Ano, museli jsme se přizpůsobit novým výzvám a někdy to nebyla procházka růžovým sadem. Můžeme s radostí říct, že každý kolega a kolegyně ve firmě má stále plný plat, vlastní židli i svůj pracovní stůl. A to nejdůležitější – tým, na který je zvyklý/á a může se na něj spolehnout.

Celofiremní KAMA - Kentico Ask Me Anything

Společně online

I když je nám v kancelářích dobře, zdraví a bezpečnost jsou přednější. Přesunuli jsme se tedy do virtuálního světa, dokud se pandemii nepodaří dostat pod kontrolu. Zůstali jsme ale stále v těsném kontaktu. Uznáváme, kam se hrabou skupinové cally na týmovou snídani v kuchyňce. Ale hodně se nám toho online podařilo

  • Většina plánovaných akcí se přesunula plynule do kyberprostoru – webináře, workshopy, dokonce i narozeninové party! Dokonce jsme zvládli uspořádat virtuálně i obě naše klíčové konferenceKentico Xperience ConnectionKontent Horizons. Úspěch překonal naše očekávání hlavně díky skvělé práci obou organizačních týmů
  • Release každé nové verze Kentico Xperience si zaslouží party. To, že jsme si na třináctku museli připít virtuálně, nás nezastavilo. 
  • Po krátké jarní přestávce jsme začali zase aktivně nabírat nové kolegy a kolegyně. Chceme, aby se u nás cítili od začátku dobře, proto jsme rychle přetavili onboarding do online formy. A už se nemůžeme dočkat, až si spolu zajdeme na „opravdový“ oběd!  

Práce na homeoffice a online meetingy

Nejsme dokonalí, ale pracujeme na tom

V tomhle náročném roce dokázali kolegové a kolegyně v Kentico, že tvoří skvělý tým. Když jde do tuhého, vracíme se ke kořenům. K hodnotám, které nás drží pospolu jako lepidlo, a k cílům, které jsme si společně stanovili. 

Přejeme si do nového roku…

Aby byl snazší než rok 2020. Pro nás, pro kolegy v ostatních firmách i pro naše blízké. 

Přejeme vám krásné svátky. Užijte si zaslouženého oddechu a budeme se těšit v roce 2021.

Zajímá vás, jak to u nás chodí, a chcete vědět všechno mezi prvními? Sledujte nás na Facebooku, LinkedIn nebo Instagramu.

Další podobné články

Pracující rodič a pandemie: nové výzvy pro firmy v zemi, kde stát moc nepomáhá.

Nedávno jsme „oslavili“ rok pandemie COVID-19. Školy jsou zavřené pro většinu dětí skoro pořád, do kanceláří chodíme jen sporadicky. Jak dopadá tato situace na ženy, na rodiče, ...

Chci vědět víc

Jak jedna karanténa otočila kormidlem v tom, jak a kde pracujeme

Když jsme 12. března odcházeli z kanceláří s laptopem v tašce, říkali jsme si, že to doma týden dva v pohodě zvládneme. Jenže mimořádná opatření kvůli šíření COVID-19 se nakonec...

Chci vědět víc

Kentico v době koronavirové

Pandemie COVID-19 přinesla řadu výzev, se kterými se všichni učíme žít. Jednou z nich je bezpochyby nutnost práce z domu v rozptýlených týmech, která je spojena s celorepublikov...

Chci vědět víc